Tre av länets riksdagsledamöter deltar under Almedalsveckan

Almedalsveckan 2018 äger rum den 1–8 juli. I år är det torsdag den 5 juli som är Socialdemokraternas dag.

Tre av de socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Norrbotten deltar under Almedalsveckan. Fredrik Lundh Sammeli deltar i en rad olika arrangemang angående migration, barns rättigheter, ohälsa och pensioner och är på plats på Gotland söndag den 1/7 till torsdag den 5/7.

– Jag är i Almedalen både som en norrbottnisk röst och som en central företrädare för mitt parti. Som ordförande för Socialförsäkringsutskottet blir det såklart mycket pension, migration och sjukförsäkring i paneler och arrangemang. Men sedan tar jag såklart alla möjligheter att lyfta för Norrbotten viktiga frågor säger Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten.

– Jag är glad att Norrbotten flyttat fram positionerna under Almedalen senaste åren. Våra unika förutsättningar, både gällande möjligheter och utmaningar, måste vi alla hjälpas åt att alltid sätta på den nationella agendan. Sverige behöver mer av Norrbotten och Almedalsveckan är ett bra tillfälle att effektivt jobba med detta, säger Fredrik Lundh Sammeli avslutningsvis.

Emilia Töyrä kommer att vara i Almedalen söndag den 1/7 till torsdag den 5/7 och Ida Karkiainen måndag den 2/7 till fredag den 6/7.

Emilia Töyrä deltar vid ett panelsamtal om demokratiskt självförsvar arrangerat av ABF och ett seminarium om tryggad energiförsörjning. Utöver det har hon i sin roll som vice ordförande i Unga Örnar ett par åtaganden.

Ida Karkiainen deltar bland annat vid ett seminarium som Region Norrbotten arrangerar om att leva som ung i glesbygd. Dessutom deltar hon vid seminarier och samtal kopplat till minoritetspolitik och kulturfrågor.

För mer information:

Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot
För kontakt Camilla Friberg
076-762 23 22

Ida Karkiainen, riksdagsledamot
072-541 52 76

Emilia Töyrä, riksdagsledamot
072-538 30 67

 

facebook Twitter Email