Socialdemokraterna samlades för digital distriktskongress

Socialdemokraterna Norrbotten har under lördagen genomfört en digital distriktskongress. Anförande av landsbygdsminister Jennie Nilsson och antagande av ett politiskt påverkansdokument, Norrbottenslinjen, var några av höjdpunkterna.

Fredrik Lundh Sammeli fick fortsatt förtroende som ordförande för Socialdemokraterna Norrbotten det kommande året, valet var enhälligt.

– Jag är så klart glad och stolt över förtroendet att fortsätta leda arbetet i ett av landets största partidistrikt och jag tar mig ann uppdraget med såväl ödmjukhet som beslutsamhet, inleder Fredrik Lundh Sammeli. Jag ser fram emot att under det kommande året fortsätta att utveckla vår organisation och vår politik för att även för framtiden vara en viktig kraft i Norrbottens utveckling.

– Det här var en väldigt speciell kongress att hålla men jag är glad att vi ändå tog tillfället i akt att testa av ett nytt sätt att mötas på trots att vi inte kunde samlas i Gällivare som planerat. På grund av det rådande läget tvingas vi att ta digitala språng och utmana oss själva att använda den nya tekniken. På sikt tror jag att det kommer att vara en fördel för oss som parti i ett vidsträckt län som Norrbotten och kommer att gynna oss som rörelse.

Kent Ögren och Madelene Hansson tog oss med vana händer genom mötet som ordföranden.

Kongressen antog två uttalanden, ett angående Norrbottenslinjen och ett om det starka samhälle som krävs för att möta den svåra tid som Sverige nu befinner sig i.

För mer information:

Fredrik Lundh Sammeli, ordförande Socialdemokraterna Norrbotten
För kontakt: Camilla Friberg 076-762 23 22

facebook Twitter Email