Socialdemokraterna firade Första maj runtom i Norrbotten

Under söndagen firades arbetarrörelsens högtidsdag Första maj i Norrbotten.

Ungefär 3 000 deltagare samlades runtom i länets kommuner, under de för året två parollerna ”Sverige kan bättre” och ”Alla folks frihet”.

-Den första parollen, Sverige kan bättre, handlar om att stärka välfärden, att växla upp arbetet med den gröna omställningen och att ta kampen mot brottsligheten ännu hårdare.” säger Fredrik Lundh Sammeli (S) ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten.-Den andra parollen, Alla folks frihet, rör förstås Rysslands och Putins invasion av Ukraina där vår solidaritet finns med det ukrainska folket idag och alla andra dagar.” säger Fredrik Lundh Sammeli.

-Efter två år med digitala firanden är det med stolthet jag ser att vi återupptagit firandena i hela vårt län. Det visar på styrkan i vår rörelse och att vi är många som står redo att möta norrbottningarna i samtal om framtiden. Framtiden finns i Norrbotten – och vad vi gör med den framtiden hänger på oss.

– Nu kanske mer än nånsin ser vi behovet av ett fortsatt socialdemokratiskt styre som prioriterar jämlikheten och att driva en politik som håller samman landet, säger Fredrik Lundh Sammeli (S).

Under dagen gästade även arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) Norrbotten, som huvudtalare i både Piteå och Luleå.

 

facebook Twitter Email