Samhällskontraktet måste gälla i hela landet

Under den allmänpolitiska debatten på partikongressen i Örebro lyfte Arjeplogs kommunalråd Britta Flinkfeldt frågan om statlig närvaro och att samhällskontraktet måste gälla i hela landet.

Britta konstaterade i sitt anförande att Försäkringskassan stängde sitt lokala kontor för länge sedan. Då utlovades att människor ändå skulle kunna boka besök på hemmaplan men att det visade sig efter ett tag att det inte fungerar.

– Nu ska Arbetsförmedlingen ska bantas och förändras. Den som inte tror att det kommer att påverka de mindre kommunerna får gärna räcka upp en hand, säger Britta Flinkfeldt.

– Min statsminister har sagt att hela landet ska växa och att det ska gå att leva, bo och arbeta i hela landet. Vi har mycket kvar att göra om det ska bli verklighet, fortsätter Britta. De som lever i de mindre kommunerna runt om i Sverige måste också känna att de omfattas av samhällskontraktet och Socialdemokratin behöver vara garanten för det.

– Jag vill som kommunstyrelsens ordförande för Sveriges minsta kommun kunna säkerställa att en grundläggande lokal, regional och statlig service finns för medborgarna i mindre kommuner på samma sätt som den tas för given i de större städerna, så skapar vi ett Sverige som på riktigt håller ihop, säger Britta avslutningsvis.

För mer information:

Britta Flinkfeldt, kommunalråd Arjeplog
070-635 84 44

facebook Twitter Email