Personalsatsningar för framtidens sjukvård

Sverige ska bli tryggare – med en bättre välfärd och hårdare tag mot brottsligheten. Sverige är starkare när vi håller ihop. Idag presenterade statsminister Stefan Löfven (S) en trygghetssatsning på 14 000 fler anställda i vården till 2022.

Svensk vård är i världsklass, men på många håll är väntetiden för lång och personalen har det tufft. De som jobbar i välfärden ska hinna, orka och kunna ge patienter, brukare och klienter en god vård och omsorg av hög kvalitet. Därför satsar Socialdemokraterna på 14 000 fler vårdanställda. Samtidigt ger nu socialdemokrater i kommuner och landsting ett arbetsmiljölöfte för att förbättra arbetsmiljön i vården. Vi prioriterar investeringar i välfärden och sjukvården framför stora skattesänkningar.

Under vecka 9 reser statminister Stefan Löfven runt om i landet och tisdag den 27/2 kommer han till Gällivare. Regeringen kommer då att presentera nya satsningar.

I dag står vården inför stora utmaningar och de växer när vi blir allt äldre och det föds fler barn. Väntan är ofta för lång, skillnaderna för stora runt om i landet och personalen går på knäna. För att ta itu med de här problemen kommer vi att behöva mer resurser och mer personal under nästa mandatperiod.

De satsningar som regeringen genomfört innebär 180 miljoner kronor till välfärden i Region Norrbotten. En förstärkning som innebär mer personal i vården, större tillgänglighet och kortare väntetider för allvarligt sjuka.

Den som tror att det finns utrymme för skattesänkningar de närmaste åren har fel och kommer att montera ned välfärden och den svenska modellen som vi känner den.

Vi väljer en annan väg. Vi väljer trygg vård i hela landet.

– Mer personal i vården, fler arbetskamrater och händer i arbetet gör stor skillnad i vår region. Då kan vi fortsätta ge medborgarna den vård som de har rätt till, och skapa en större trygghet för människor i Norrbotten. Det känns bra att regeringen uppfyller de vallöften som gavs i valrörelsen, säger Maria Stenberg, regionråd (S).

För mer information:

Maria Stenberg, regionråd
070-222 18 06

 

 

 

 

facebook Twitter Email