Nu släpps podden Norrbottenskarlar

Riksdagsledamöterna Linus Sköld och Fredrik Lundh Sammeli startar Norrbottenskarlar, en podcast om jämställdhet och maskulinitet. Premiäravsnittet gästas av Bo Sundström, sångare i Bo Kaspers Orkester.

– Att podda med utgångspunkt från den norrbottniske mannen och hur normer och maskulinitet formar och begränsar oss som män känns betydelsefullt berättar Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot och ordförande i justitieutskottet.

– Vi kommer tillsammans med våra gäster att prata om normer, förväntningar, känslor och annat som män ofta väljer bort att prata om, fyller Linus Sköld, också han riksdagsledamot, i.

Norrbottenskarlar som ni hittar där poddar finns kommer att komma med nya avsnitt varannan måndag under hösten med start den 7/9. På gästlistan märks bland andra tidigare näringsminister Anders Sundström och Kommunals ordförande Tobias Baudin.

– För att sammanfatta kommer det att bli män med koppling till Norrbotten, verksamma inom vitt skilda områden, som tillsammans med oss kommer att samtala om hur maskulinitetsnormer begränsat eller gett fördelar och inte minst hur vi kan bidra till förändring, säger Linus Sköld.

-Norrbottenskarlar är tänkt som ett bidrag till den diskussion om jämställdhet som vi är övertygade om att vi män behöver ta, avslutar Fredrik Lundh Sammeli.

Länk till premiäravsnittet: https://open.spotify.com/show/7DSbipQdny5uWk9aH7m0Oy?si=oN0Y763OQWS2alnh6NgFCA

För mer information:

Linus Sköld, riksdagsledamot
072-467 62 10

Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamotör kontakt Camilla Friberg 076-762 23 22
För kontakt Camilla Friberg 076-762 23 22

 

facebook Twitter Email