Norrbottniska socialdemokrater får ledande roller i riksdagens utskott

Idag står det klart att norrbottningar kommer att hamna på tunga positioner i riksdagens utskott. Det handlar om Fredrik Lundh Sammeli som blir vice ordförande i socialutskottet och Ida Karkiainen som blir ordförande i konstitutionsutskottet.

-Socialutskottet hanterar många viktiga frågor inom välfärdsområdet som påverkar människor i vardagen, det har vi sett inte minst senaste åren. Pandemin har visat vikten av ett starkt samhälle och en jämlik vård och omsorg som ges efter behov – inte efter plånbok. Vi behöver ta tillbaka kontrollen över välfärden och jag ser fram emot att leda socialdemokraternas arbete på detta område säger Fredrik Lundh Sammeli (S), nyvald vice ordförande för socialutskottet i riksdagen.

Ida Karkiainen är för närvarande civilminister i övergångsregeringen, en post hon kommer att stanna på fram till dess att en ny regering har tillträtt, och därefter tillträda sitt nya uppdrag som konstitutionsutskottets ordförande.

-Utifrån det läge som Sverige och omvärlden befinner sig i kommer det att finnas många tuffa frågor att hantera för den tillträdande regeringen. Konstitutionsutskottet har en viktig funktion när det kommer till att granska vad regeringen gör, men hanterar även frågor som rör media och stöd till dagspress, sådant som idag kanske är viktigare än någonsin för ett välfungerande demokratiskt samhälle. Jag ser fram emot att axla ansvaret för att leda det arbetet under de kommande åren, avslutar Ida Karkiainen (S).

 

facebook Twitter Email