Norrbottningar på nya nationella uppdrag

Vid dagens sammanträde med Sveriges kommuner och Regioner (SKR) valdes Helena Stenberg, till vardags kommunstyrelsens ordförande i Piteå, in som ersättare i SKRs arbetsutskott.

– Jag är otroligt glad och stolt över att Helena Stenberg nu tar plats i arbetsutskottet för SKR. Hon brinner för jämlikhet och likvärdiga villkor och har en lång erfarenhet från kommunpolitiken.

– Helena kommer vara en viktig kugge i vårt socialdemokratiska lag i ett moderatlett SKR. För Norrbotten som län är det viktigt med ännu en företrädare på den nationella arenan, säger Fredrik Lundh Sammeli, ordförande Socialdemokraterna Norrbotten.

Arbetsutskottet som Helena Stenberg valts in till förbereder och ansvarar för överläggningar med staten, riksdagsutskott, intresseorganisationer och har en strategisk roll i det internationella arbetet.

– Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med välfärdens utmaningar på lokal, regional och nationell nivå, säger Helena Stenberg. Nu är det viktigare än någonsin att skapa fortsättningar för en fortsatt hög välfärd med likvärdiga villkor i hela vårt land.

Utöver Helena Stenberg till arbetsutskottet valdes Anders Öberg, regionråd i opposition, till ersättare i utbildningsberedningen.

För mer information:

Helena Stenberg, kommunalråd Piteå
070-665 58 15

Fredrik Lundh Sammeli, ordförande Socialdemokraterna Norrbotten
För kontakt: Camilla Friberg 076-762 23 22

 

facebook Twitter Email