Magdalena Andersson väljs till Socialdemokraternas partiordförande

Den socialdemokratiska partikongressen valde under torsdagen Magdalena Andersson till ny partiordförande.

Under torsdagen valdes Magdalena Andersson till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Hon kan bli historisk på fler än ett sätt, både genom att bli den första kvinnliga statsministern i Sverige om några veckor, och den första socialdemokratiska partiordföranden att väljas på en ordinarie partikongress sedan Olof Palme valdes till partiledare för 52 år sedan.

Socialdemokraterna i Norrbotten gläds åt valet av ny S-ledare. Partidistriktet i Norrbotten var ett av de partidistrikt som nominerade Andersson till ny partiledare.

-Jag välkomnar Magdalena som ny partiledare för partiet och är övertygad om att hon kommer att stå för ett tryggt, framtidsinriktat och förtroendeingivande ledarskap, som kommer betyda mycket för såväl Socialdemokraterna som parti som för Sverige som land, säger Fredrik Lundh Sammeli distriktsordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten.

-Magdalena Andersson har ett stort intresse i den gröna nyindustrialisering som nu sker i norra Sverige och jag ser fram emot att få hälsa henne välkommen till länet och till ett nära och gott samarbete som kommer att bidra till Norrbottens utveckling, avslutar Fredrik Lundh Sammeli distriktsordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten.

 

facebook Twitter Email