Länets riksdagsledamöter har fått sina utskottsplaceringar

Idag har riksdagen valt sina utskott och Norrbotten har fått en mycket bra utdelning med ledamöter i konstitution, justitie, socialförsäkring och utbildning. Centrala områden i politiken men också viktiga för vårt län och vår valkrets.

Ida Karkiainen, länsbänksansvarig för Socialdemokraterna Norrbotten är positiv till fördelningen och konstaterar att Norrbotten har anledning att vara nöjda med utfallet.

– Fredrik Lundh Sammeli blir ordförande i justitieutskottet, Linus Sköld arbetande ersättare i utbildningsutskottet och Emilia Töyrä arbetande ersättare i socialförsäkringsutskottet samt ersättare i utrikesutskottet, utskott där centrala delar av politiken fastställs, konstaterar Ida Karkiainen.

– Till min stora glädje får jag chansen att fortsätta i konstitutionsutskottet. Det är ett tungt och förpliktande uppdrag som är oerhört spännande och jag ser mycket fram emot den mandatperiod vi nu har framför oss, säger Ida Karkiainen.

– Justitieutskottet är ett otroligt viktigt utskott i de tider vi lever i, med stor otrygghet och oro. Vi behöver utöka antalet poliser, stoppa gängkriminaliteten och bekämpa mäns våld mot kvinnor – de punkterna blir vägledande för mig, säger Fredrik Lundh Sammeli avslutningsvis.

För mer information:

Ida Karkiainen, riksdagsledamot
072-541 52 76

Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot
För kontakt: Camilla Friberg 076-762 23 22

facebook Twitter Email