Kenneth Backgård sviker sina vallöften

I valrörelsen för drygt ett år sedan lovade Sjukvårdspartiet och Kenneth Backgård att det skulle finnas OBS-platser i länets alla kommuner. Nu har det gått ett år och istället för att öppna fler ser vi istället att OBS-platser stänger.

Tidigare i veckan rapporterade Piteå-Tidningen att de sex OBS-platserna i Arvidsjaur som hållit stängt under sommaren inte kommer att återöppnas under hösten på grund av personalbrist utan tidigast efter årsskiftet. Sedan tidigare har de tre OBS-platserna i Arjeplog stängt och Arjeplogsborna har hänvisats till Arvidsjaur.

– Att det skulle finnas OBS-platser i samtliga kommuner i länet var ett av de viktigaste vallöftena från Sjukvårdspartiet inför valet 2018. Det har knappt gått ett år och istället för att öppna fler platser ser vi nu att det istället stängs platser, det är anmärkningsvärt, kommenterar socialdemokraternas regionråd i opposition Anders Öberg.

– Kenneth Backgård sviker sina vallöften och sina väljare. Han gjorde under åren i opposition stor sak av att vården ska finnas nära medborgarna och att OBS-platserna skulle bli fler. Nu när det istället stängs sex OBS-platser är det ingen som ser röken av Kenneth Backgård. Vad tycker Kenneth om det här och vad är hans plan för att patienterna inte ska behöva forslas till Piteå med allt besvär det innebär för den enskilde och de anhöriga?

– Jag är otroligt bekymrad över att Norrbottens sjukvård kommer att genomgå dramatiska förändringar under de kommande åren. Sjukvårdspartiet säger själva att de är ett parti utan ideologi och det vittnar väl till exempel valet att i svåra ekonomiska tider ge drygt 6 miljoner till privata hälsocentraler trots att de inte behöver. Jag tror inte att det är politik som norrbottningarna tycker är särskilt bra i ett läge där de regiondrivna hälsocentralerna behöver varenda krona de kan få för att förbättra tillgängligheten, avslutar Anders Öberg.

För mer information:

Anders Öberg, Regionråd i opposition
070-609 35 63

 

facebook Twitter Email