Ida Karkiainen besöker Tornedalens bibliotek

Idag inleds läslovet runt om i Sverige och Ida Karkiainen besöker med anledning av det Tornedalens bibliotek i Övertorneå.

2016 introducerade den socialdemokratiskt ledda regeringen Läslovet – en satsning under höstlovet för att alla barn ska få möjlighet att starta sin resa in i kunskapen och läsandets förtrollade värld. Läslovet gjorde direkt succé och därför fortsätter och förstärks satsningen nu för att ytterligare öka läsningen bland barn och unga.

I budgetpropositionen för 2018 föreslår regeringen att 250 miljoner kronor avsätts årligen under åren 2018 till 2020 för att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. Skolans Läslyft fortsätter att ge lärarna viktiga verktyg för utveckling av elevers läsande och skrivande.

I dagens samhälle blir källkritik allt viktigare. I budgeten finns därför också en satsning för att förbättra förutsättningarna för ökad digital kompetens och att stärka förmågan till källkritik.

-Jag är stolt och glad över att vi har en regering som förstår bibliotekens viktiga roll i samhället. Framförallt med tanke på mängden alternativ fakta och falska nyheter som cirkulerar är biblioteken viktigare än någonsin, säger Ida Karkiainen, riksdagsledamot.

facebook Twitter Email