Gratis kollektivtrafik för unga i sommar

Alla skolungdomar i Norrbottens kommuner som lämnar årskurserna 6-9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan får åka gratis kollektivtrafik i sommar. Det gäller både Länstrafiken och stadstrafik i Luleå, Piteå, Boden, Kalix, Haparanda, Gällivare och Kiruna.

Genom en sommarlovsbiljet som gäller från den 15 juni och till 21 augusti 2018 erbjuds gratis kollektivtrafik dygnet runt alla dagar i veckan under perioden på ett antal linjer. Alla berättigade att resa får en värdekod hem per brev som kan användas för resor med buss.

Det här är en viktig jämlikhetssatsning som förhoppningsvis möjliggör för fler unga att få en meningsfull sommarledighet genom att kunna ta sig till aktiviteter eller badplatser utan kostnad, säger regionråd Anders Öberg.

Sommarlovsbiljetten gäller förutom de lämnar årskurserna 6-9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan också grundsärskolan, specialskolan eller sameskolan eller gymnasiesärskolan samt elever i specialskolan som lämnat årskurs 10   Skolungdomar som har färdtjänsttillstånd omfattas också, två fria enkelresor med färdtjänst per vecka.

  • Stomlinjetrafik som administreras av Länstrafiken i Norrbotten AB, dvs trafik mellan kommunhuvudorter.
  • Anropsstyrd kollektivtrafik som administreras av Länstrafiken i Norrbotten AB.
  • Lokal linjetrafik som administreras av Länstrafiken i Norrbotten AB.
  • Stadstrafik i Luleå, Piteå, Boden, Kalix, Haparanda, Gällivare och Kiruna.

 

facebook Twitter Email