Framgång för Socialdemokraterna i regionvalet

Regionvalet blev en stor framgång för Socialdemokraterna som står redo för ett maktskifte i Region Norrbotten.

Socialdemokraterna gjorde ett framgångsrikt regionval och ligger i skrivande stund med 91 procent av rösterna räknade på 41,9 procent av rösterna, vilket ger 32 mandat i regionfullmäktige. Anders Öberg (S) förstanamn på Socialdemokraternas lista till Region Norrbotten är nöjd med framgången i valresultatet.

-Det är såklart jättekul att norrbottningarna har valt att ge oss deras förtroende, samtidigt är vi ödmjuka och ser att det finns många utmaningar i regionen. Nu står vi redo att börja samtala och förhandla för att hitta en stabil majoritet som långsiktigt kan ta ansvar för Region Norrbotten, säger Anders Öberg (S)

-Väljarna har varit tydliga med att de vill se en annan riktning för Region Norrbotten. Vi står redo att axla ansvaret och kommer att erbjuda ett nytt ledarskap och det kommer att märkas. Vi kommer arbeta stenhårt för att öka tillgängligheten och förbättra villkoren för personalen, säger Camilla Friberg (S).

-Vi har sett 4 förlorade år, men nu har vi all anledning att ser fram emot de kommande åren med tillförsikt. Vi är redo att kavla upp ärmarna och göra vårt yttersta, säger Johannes Sundelin (S).

– Under valrörelsen har vi varit ute och mött många väljare och fått många värdefulla inspel som vi kommer att ta med oss i arbetet framöver. Alla medborgare i Norrbotten ska ha tillgång till en trygg och tillgänglig sjukvård, säger Emilia Töyrä (S).

 

För mer information:

Anders Öberg 070-609 35 63

Camilla Friberg 070-597 77 16

Johannes Sundelin 073-046 22 33

Emilia Töyrä 072-538 30 67

facebook Twitter Email