Värmande 1:a maj tal över hela länet

Kunskap, frihet, framtid ? under den huvudparollen samlades på fredagen ca 1500  1:a maj firare över hela Norrbotten  för att fira arbetarrörelsens högtidsdag. I samtliga av länets kommuner medverkade centrala och regionala talare som alla på något sätt berörde regeringens prioriterade satsningar på utbildning och fler jobb och därmed ett samhälle med framtidstro.

Förutom samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöter i Norrbotten talade landstingsråden Maria Stenberg och Anders Öberg, Johannes Sundelin, landstings-och kommunpolitiker, kommunalrådet Helena Stenberg, medan miljöminister Ibrahim Baylan som central företrädare  medverkade i Luleå och Boden.

?Nu mer än någonsin behöver vi i Sverige en modern arbetarrörelse som ser orättvisorna som något mer än ett politiskt sakområde, som ser orättvisorna och drömmen om ett annat samhälle som sin främsta uppgift. Det sa  riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten, Fredrik Lundh Sammeli,  bl a  i sitt tal i Haparanda. Han betonade också de stora satsningar och prioriteringar som nu krävs för att nå målen om ett modernt Sverige för alla.

– Det krävs både mod och stora satsningar ? i  jobb, infrastruktur, boende och samhällsservice, underströk han och menade att de första stegen redan tagits.

– Redan i den socialdemokratiska vårbudget som jag äntligen kommer får vara med att klubba, finns det en viktig början på vägen mot det målet. Införandet av 90-dagarsgarantin, en modern arbetsförmedling med ett tydligt matchningsuppdrag, fokus på en aktiv näringspolitik och innovationer ? allt detta bidrar till nya jobb och fler i arbete.

-Det är så vi bygger ett bättre samhälle. För alla!, sa Fredrik Lundh Sammeli avslutningsvis och underströk att han vill se ett Norrbotten som går före i det stora socialdemokratiska framtidsprojektet.

Lars U Granberg
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 530 42 09

Agnes Szögi
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 520 40 66

 

facebook Twitter Email