(S)torsatsning mot ungdomsarbetslösheten

Idag presenterade Socialdemokraterna Stefan Löven och Magdalena Andersson ett förslag till Utbildningskontrakt för unga som en del av den kommande vårmotionen.
– Vi vill införa ett system med utbildningskontrakt där syftet är att hjälpa unga till jobb och praktik genom gymnasiekompetens, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S).

– Kontraktet vänder sig till den som är arbetssökande, under 25 år och inte har fullgjort gymnasiet. Den som är ung och söker jobb
erbjuds: jobb med avtalsenlig lön på halvtid och studier på halvtid., praktik hos privata eller offentliga arbetsgivare samt studier på halvtid eller deltid, utbildning på heltid, vid komvux, yrkes-vux eller folkhögskola., ett särskilt studiestöd eller förhöjt studiebidrag, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S).

– Det handlar om ungefär 10 000 platser och ca 20 000 ungdomar per hel år. Kostnaderna beräknas till ca 2 miljarder som finansieras genom att ta bort den generella sänkningen av arbetsgivaravgifterna, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S).

– Vi har också förslag för ungdomar som har gymnasieutbildning. Där vi bl a föreslår införandet av traineeplatser, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S).

För mer information:

Maria Stenberg
Riksdagsledamot
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 – 222 18 06

Stefan Wikén
Valkretsombudsman
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 – 365 90 55

facebook Twitter Email