Socialdemokraterna Norrbotten har beslutat om listorna till riksdag och region

Socialdemokraterna Norrbottens valkonferens, bestående av 201 ombud från hela länet, har idag beslutat om de listor vi går till val på till riksdag och regionfullmäktige 2018.

Valkonferensen beslutade att välja Linus Sköld, Älvsbyn till plats nummer fem på riksdagslistan och Anders Öberg, Luleå till första namn på regionlistan tillika regionråd. Konsekvensen av detta blev att både Leif Pettersson, idag riksdagsledamot och Maria Stenberg, idag regionstyrelsens ordförande, valde att inte stå till förfogande inför nästa mandatperiod.

Riksdagslistan toppas av Sven-Erik Bucht från Karungi, idag landsbygdsminister, följd av Ida Karkiainen, Haparanda och Fredrik Lundh Sammeli, partidistriktets ordförande från Luleå. En omröstning skedde om plats nummer fyra på riksdagslistan där Emilia Töyrä, Kiruna blev valkonferensens val. Hannah Bergstedt, Piteå hamnade därmed på plats nummer sex.

– Både Leif och Maria gör idag ett mycket bra jobb för vårt parti och för ett bättre Sverige. De är viktiga delar av det lag vi har idag men de kommer inte att kandidera för en ny period, säger Fredrik Lundh Sammeli, ordförande Socialdemokraterna Norrbotten.

– Valkonferensen har sagt sitt och det är två bra listor vi nu går till val på. Nu är det fullt fokus framåt på den valrörelse som väntar, avslutar Fredrik Lundh Sammeli.

Valet till vår kandidat som vice ordförande i regionstyrelsen, tillika regionråd, hänskjuts till distriktskongressen april 2018.

Riksdagslista

Regionlista

 

facebook Twitter Email