S–listan till EU – en framgång för Norrbotten

 

-Jag är väldigt glad ? och stolt! ? över att vi fick med samtliga tre kandidater från norr! Det säger Karin Åström, ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten och ledamot i partistyrelsen,  efter fredagens slutgiltiga fastställande av socialdemokraternas lista till EU-parlamentet.

Som första namn står nu på den nationella listan Marita Ulvskog, bördig från Luleå och EU-parlamentariker sedan 2009. På fjärde plats återfinns Jens Nilsson, Jämtland och på 26 plats Gustav Uusihannu, Luleå som profilerats som ett av de nya namnen från Norrbotten. Samtliga tre namn fanns med som nomineringar från distriktsledningen i Norrbotten.

-Jag är självklart väldigt glad och stolt! Även om det är en bit kvar till en plats i EU-parlamentet stärks och konkretiserars förhoppningarna om en framtida möjlighet att vara med och direkt påverka i det som jag tycker är en av vår tids viktigaste politiska frågor: utvecklingen i Europa.

-Men självklart handlar det för min del också om att jag som norrbottning  ser hur viktig Europa politiken är för länets utvecklingsmöjligheter, säger Gustav Uusihannu som inom några månader förväntas dra igång ett ordentligt valarbete inför europaparlamentsvalet 25 maj 2014.

För mer information
Karin Åström
Ordförande
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 546 66 64

Lars U Granberg
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 530 42 09

facebook Twitter Email