(S) samlas för ett bättre Norrbotten i en större värld

När över 250 Socialdemokrater i länet samlas till kongress 9-10 april på Piteå Havsbad står utvecklingen av framtidspartiet i tillsammans med det internationella perspektivet i fokus. Årets tema är Samarbete för ett bättre Norrbotten i en större värld  och på plats i Piteå finns såväl utrikesminister Margot Wallström, som LOs första vice ordförande Tobias Baudin. Båda kommer att tala till kongressen samt medverka i ett panelsamtal kring säkerhet och utvecklingsmöjligheter i Arktisområdet.

– Vårt mål är tydligt, vi ska vara den politiska kraft som bäst förstår och som steg för steg, kan lösa de stora framtidsutmaningar som länet och landet står inför. Årets distriktskongress blir en viktig avstamp i vårt arbete med att vässa politiken och stärka organisationen inför valet 2018 säger Fredrik Lundh Sammeli, distriktsordförande som ser fram emot lördagens seminarier kring de idépolitiska arbetsgrupper som jobbat med fokus på Ett växande Norrbotten respektive Ett spännande Norrbotten.

-Socialdemokraterna i Norrbotten är ett av Sveriges största partidistrikt. Vi har ett ansvar inte bara gentemot medlemmar och väljare i Norrbotten utan också för utvecklingen i hela landet när det gäller en vass socialdemokrati och en levande folkrörelse i människors vardag. Det säger Fredrik Lundh Sammeli inför sin första distriktskongress i rollen som ordförande. Under söndagen är det sedvanliga årsmötesförhandlingar med behandling av de över 40 motioner som inkommit till årets kongress och val av bl a ny distriktsstyrelse.

För program och handlingar

Eller följ de löpande uppdateringarna på kongress sidan

 

 

 

facebook Twitter Email