Riksdagens förste vice talman Susanne Eberstein (S) på besöki Kiruna

Susanne Eberstein (S), Riksdagens förste vice talman besöker tillsammans med Eva Sonidsson (S) Riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland och Karin Åström (S) Riksdagsledamot och Socialdemokraternas ordförande i Norrbotten, Kiruna för ta del av de utmaningar och möjligheter som kommunen står inför.

Programmet innehåller: Information om stadsflytten i Kiruna, Gruvbesök och information av LKAB, Besök på nybyggda Raketskolan, Utmaningar och möjligheter för Kiruna

– Jag ser fram emot besöket i Kiruna för att på plats ta del av hur arbetet med stadsflytten sker och vilka möjligeter detta ger för Kiruna. Den samhällsomvandling som sker i malmfälten är unik, det finns ingen motsvarighet till i Sverige, Susanne Eberstein (S), Riksdagens förste vice talman.

– Den nybyggda Raketskolan ska blir spännande att se eftersom det är en av Sveriges modernaste skol- och lärmiljöer. Jag tror att skolmiljöerna har stor betydelse för att kunna förbättra skolresultaten, säger Eva Sonidsson (S), Riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland.

– Den pågående samhällsomvandlingen i malmfälten är viktig för mig att visa upp för andra riksdagsledamöter. Det som nu sker i malmfälten och Kiruna har stor betydelse för Norrbottens och hela Sveriges framtida tillväxt med jobb, utbildning och stabilare finanser i form av ökade exportinkomster, säger Karin Åsteröm (S), Riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten.

Mer information

Karin Åström,
Riksdagsledamot Norrbotten,
070-546 66 64

Susanne Eberstein 
Riksdagens förste vice talman
070-252 66 90

Eva Sonidsson
Riksdagsledamot och ordförande för Socialdemokraterna i Västernorrland
070-234 60 05

facebook Twitter Email