Regeringens bolagiseringar yttersta orsaken till att Postnord logistik lägger ner terminalerna i Överkalix och Luleå

– Efter det tråkiga beskeded att Postnord logistik lägger ner terminalerna i Överkalix och Luleå och flyttar godshanteringen till Umeå så kan jag inte annat än att konstatera att detta är en följd Alliansregeringens och nya Centerns bolagiserings politik, säger Sven-Erik Bucht (S) riksdagsledamot och talesperson i regionalpolitiska frågor.

– Företaget bildades 2010 av bilfrakt och Postnord köpte företaget för ett år sedan, för att nu lägga ner verksamheten. Nedläggningen av terminalerna är ett slag både mot pakethanteringen och jobben som försvinner i Överkalix och Luleå, säger Sven-Erik Bucht (S) riksdagsledamot och talesperson i regionalpolitiska frågor.

– De 20-tal arbetstillfällen som försvinner i Överkalix är ett hårt slag och enormt kännbart för en liten kommun. Och det är mycket anmärkningsvärt att ingen diskussion har förts med kommunledningarna kring detta, säger Sven-Erik Bucht (S) riksdagsledamot och talesperson i regionalpolitiska frågor.

– Det här är nya Centerpartiets och Alliansens regionalpolitik i ett nötskal. Bolagiseringar, nedläggningar, färre arbetstillfällen i småkommuner och urholkad service, säger Sven-Erik Bucht (S) riksdagsledamot och talesperson i regionalpolitiska frågor.

facebook Twitter Email