-Nu krävs en politisk kraftsamling!

Riksdagsledamöterna Hannah Bergstedt och Fredrik Lundh Sammeli säger i en kommentar till dagens budgetomröstning och beskedet om nyval att situationen för Sverige och politiken nu är mycket allvarlig.

-Det är första gången i Sveriges historia och som ett parti i modern tid agerar på det viset som Sverigedemokraterna idag. Det säger Hannah Bergstedt och pekar på att Sveriges stabilitet och framgångar byggt på respekt för demokratin och ansvar för landet.

Fredrik Lundh Sammeli vill nu också se en politisk kraftsamling för framtiden.

-Det som hänt är både dramatiskt och tragiskt. För det här handlar inte om formalia och procedurer i riksdagen. Det handlar om politik. Vår politik med kraftfulla satsningar på en förstärkt välfärd, jämställdhet och fler jobb. Vi kan inte ha det så här! Vi kan aldrig acceptera att politiken för landets trygghet och utveckling hanteras på det här viset.

– Det är inte rimligt att ett 13 procents parti ska få avgöra Sveriges framtid på det här viset, menar de både och vill nu se att den fortsatta diskussionen handlar om den budget som sd drivit igenom och de politiska effekterna för människor.

– Nu måste debatten handla om konsekvenserna av Alliansen budget för Sverige och för oss i Norrbotten, understryker de.

 

facebook Twitter Email