Norrbotten tar täten i jämställdhetsarbetet

-Nu fortsätter vi det gemensamma, långsiktiga och framgångsrika arbetet med jämställdheten i hela länet och fortsätter rusta oss för att möte framtidens utmaningar. Det säger landstingsrådet Anders Öberg från jämställdhetsdagarna i Malmö och efter att ha gratulerat årets pristagare: Malmö stad och Norra Skogsägarna.

–  Det är stort och glädjande att ha kunnat delta här som en av fem finalister och Norrbottens läns landsting har satt avtryck på mer än ett sätt. Det säger Anders Öberg och berättar om såväl ett flertal seminarier som den uppmärksammade utställningen om kvinnliga förebilder.

– Bland annat berättade och samtalade Ingela Norén, barnmorska vid Hortlax hälsocentral  om hälsocentralens arbetet kring våld i nära relation. Olov Grankvist, specialistläkare och sektionschef och Tanya Jendersen har haft seminarium om det unika arbetet med proffspatienter vid kliniken för obstetrik och gynekologi, berättar en både stolt och nöjd Anders Öberg.

Norrbottens Läns landsting och Norrbottens kommuner var nominerad som en av finalisterna för den ?unika samverkan och förmågan att driva jämställdhet som en viktig fråga för länets utveckling.?

För mer information
Anders Öberg
Landstingsråd (S)
070 609 35 63

 

facebook Twitter Email