Länets ledamöter bjöd in till pressträff

Torsdag den 23/6 bjöd länets samtliga socialdemokratiska riksdagsledamöter in till pressträff för att sammanfatta riksdagsåret.

Leif Pettersson, Emilia Töyrä, Ida Karkiainen, Hannah Bergstedt och Fredrik Lundh Sammeli inledde med att konstatera att det går bra för Sverige och Norrbotten. Arbetslösheten sjunker i alla grupper, exporten ökar och tillväxten är stark. De konstaterade även att Norrbotten är viktigt för Sverige, det visar inte minst det faktum att vi under 2015 hade 22 ministerbesök till länet och hittills under 2016 har haft besök av 11 statsråd.

Riksdagsledamöterna sammanfattade vid sommaravslutningen vilka av årets satsningar som gjort den största påverkan för Norrbotten och några av de saker de valde att lyfta är satsningarna på välfärden via de 10 välfärdsmiljarderna, förslaget om sänkt elskatt för serverhallar och satsningar på arbetsmiljö.

Det blev även en tillbakablick på hur det gått med de frågor ledamöterna presenterade som prioriterade vid förra årets träff och där arbetet med sänkt elskatt för serverhallar drivits framgångsrikt precis som möjligheten till fjärrundervisning.

För mer information:

Leif Pettersson, riksdagsledamot
070-606 98 40

Ida Karkiainen, riksdagsledamot
072-541 52 76

 

facebook Twitter Email