Kiruna kommun satsar på att bli en bra arbetsgivare

I tider då stadsomvandlingen och sjukhusfrågan dominerar debatten i Kiruna vill Kommunal som det näst största fackförbundet i Kiruna lyfta upp några andra frågor som är oerhört viktiga för deras medlemmar och visa på att Kiruna kommun jobbar hårt för att vara en attraktiv och modern arbetsgivare. 

? Kiruna kommun ligger långt framme inom fler områden. Bland annat har Socialförvaltningen infört heltider för alla grupper, även personliga assistenter, vi har tillgång till barnomsorg på OB-tid och arbetskläder för personalen inom vård- och omsorgen säger Katarina Törmä ordförande för Kommunals sektion i Kiruna.

Utöver det ovan nämnda har Kiruna kommun även anställt 75 personer på trygga anställningar under 2013 och kommer att anställa ytterligare 60 personer under september/oktober 2014 något som Katarina Törmä ser oerhört positivt på.

? Vi har inte hunnit med allt men vi har kommit en bra bit på vägen under den här mandatperioden. Får vi fortsatt förtroende kommer vi även att fortsätta jobba med frågan om de långa skiften och de delade turerna, det är oerhört viktigt för oss att vara en bra arbetsgivare, säger Kristina Zakrisson.

Kommunal i Kiruna vill tillsammans med Kristina Zakrisson, kommunalråd i Kiruna gärna berätta mer om det framgångsrika arbete man genomfört och fortsätter att jobba med och bjuder in er till en pressträff.

Datum: Onsdag den 10 september
Tid: Klockan
Plats: Kommunals sektion, Mangigatan 25 Kiruna

För mer information:
Katarina Törmä, ordförande Kommunal Kiruna
Telefon: 0980-705 56
E-post: katarina.torma@kommunal.se

 

facebook Twitter Email