Inget svar om människohandel

Maria Stenberg (S) fick inget svar om regeringen tänker göra något att regelverket låter människor utnyttjas .Maria Stenberg, riksdagsledamot (S) frågad under torsdagens frågestund i riksdagen statsrådet Birgitta Ohlsson (FP) om när regeringen tänker täppa till bristerna i regelverket för arbetskraftsinvandringen.

– Den borgerliga regeringen har skapat ett regelsystem, som har så stora öppningar och möjligheter för att grovt utnyttja människors önskan om ett bättre liv. Jag pratar om reglerna för arbetskraftsinvandring, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S).

– Jag tycker det är sorgligt med alla vittnesmål, som kommer fram med jämna mellanrum. Vittnesmål om människor som grovt luras och utnyttjas med bl a oändliga arbetstimmar i usel arbetsmiljö och med låga löner. Nu senast handlar det om en form av människohandel, när försäljning av arbetstillstånd till Sverige sker, säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S) Något svar lämnade inte statsrådet på Maria Stenbergs(S) fråga.

– Inte med ett enda ord nämner statsrådet möjligheten att faktiskt täppa till hålen i lagstiftningen innan arbetstillstånden beviljas. Frågan kvarstår alltså, varför inget görs för att skydda och värna dom medmänniskor som kommer till Sverige för att jobba sig till ett bättre liv? , säger Maria Stenberg, riksdagsledamot (S)

För mer information
Maria Stenberg
Riksdagsledamot
Socialdemokraterna i Norrbotten 
070 – 222 18 06 

Riksdagens WebbTV frågestunden

facebook Twitter Email