Hela länet manifesterade för jobb och utveckling

Flera tusen norrbottningar deltog i första maj-aktiviteter och demonstrationståg över hela länet. I Luleå deltog ca 250, i Kiruna över 400  och i Piteå runt 300 i mötet på Rådhustorget.   I talen underströks årets huvudparoll ”Jobb” och framtidstro?  med lokala exempel och krav på förändring.

-Sverige ? Norrbotten behöver ha aktiva insatser mot arbetslöshet och för full sysselsättning, menade många av talarna i länet.

– Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, och ge människor och samhället framtidstro, underströk bl a landstingsrådet Kent Ögren som talade i Övertorneå.

 Riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli lyfte också miljöfrågan som en av de stora framtidsutmaningarna.
-Nu handlar det om att ta ledningen i klimatomställningen. Det är viktigt inte bara för vårt lands sysselsättning och vår utveckling, utan för vår världs överlevnad. Sverige ska vara ledande i klimatförhandlingarna internationellt, men också i utvecklingen nationellt, menade han bl a.

EU-parlamentariker Jens Nilsson, Peter Hultqvist, riksdagsledamot och Jan-Henrik Sandberg, ordförande Pappers var  några de inbjudna  huvudtalarna vid årets första majfirande i Norrbotten. De medverkade vid manifestationerna i Haparanda och  Kalix respektive Luleå och Boden samt Piteå.

För mer information
Agnes Szögi
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 520 40 66

Se bilderna från första maj-firandet på flick 

facebook Twitter Email