Hannah Bergstedt besöker secondhandbutiker i Piteå och Luleå

Pressinbjudan från Socialdemokraterna i Norrbotten

?Det här drabbar ju de mest utsatta! Och varför ska den ideella sektorn slås sönder av skatteregler från EU? ? Det är bara några av alla kommentarer som funnits med i debatten sedan det blev känt att Sverige kan tvingas införa moms på försäljningen från Second Hand butiker ? även ideella försäljningsställen  som Röda korsets Kupan och Frälsningsarméns Myrorna.

Efter att proteslistor lämnats in till finansdepartementet och insändarsidorna haft en strid ström av kritiska kommentarer bjuder nu riksdagsledamot Hannah Bergstedt in sig själv till fika samtal med de anställda på två av de butiker som kan komma att drabbas: Röda korset i Piteå och Myrorna i Luleå.

-De här ideella föreningarnas verksamhet bygger i första hand på människors kraft och engagemang ? men också politiken har ett ansvar. Därför arbetar vi i riksdagen tillsammans med regeringen för att snabbt lösa de problem som uppstått. Politiken måste kunna säkra en stark ideell sektor på både kort och lång sikt. Det säger Hannah Bergstedt inför besöken på de två butikerna.

Fredag 27 februari

Piteå kl 09.00                                                              Luleå kl 13.00
Röda Korset, Källbogatan 69                                   Myrorna, Storheden ? Betongvägen 10

För mer information
Hannah Bergstedt
Riksdagsledamot
Skatteutskottet
070 639 19 17

facebook Twitter Email