Fredrik Lundh Sammeli inspireras av Boden

Viktiga exempel på landsbygdsutveckling och socialaföretag samt träff med elever som lär sig svenska står på programmet när den socialdemokratiska riksdagsledamoten och migrationspolitiske talespersonen Fredrik Lundh Sammeli besöker Bodens kommun.

– För mig är det inspirerande att möta konkreta och positiva exempel på jobb och utveckling i vårt län. Goda exempel som Landsbygdsutvecklingen i Harads och de sociala företagen i Svartlå har viktiga erfarenheter som vi kan ta med oss
i vårt arbete med att fortsätta utveckla socialdemokratisk politik, säger Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot (S) och migrationspolitisk talesperson.

– Som migrationspolitisk talesperson för Socialdemokraterna är det alltid spännande att möta SFI studerande för att diskutera hur vi kan vässa svensk migrationspolitik. Jag är helt övertygad om att en framgångsrik migrationspolitik är en politik som sätter jobben främst och full sysselsättning som mål för dem som nyss har kommit hit. Här behöver politiken utvecklas och regeringen tydligare komma med i matchen, säger Fredrik Lundh Sammeli, riksdagsledamot (S) och migrationspolitisk talesperson.

PROGRAM

09.30             Edefors ekonomiska förening /Servicepunkten Harads

10.30             TOREK
Ett socialt arbetsingrerat företag för att slussa in
                      personer som står långt från arbetsmarknaden till ?riktigt? jobb.

12.00             Lunch på Friskolan Tankeborgen i Svartlå

13.30             Återvinningen, Bodens kommun
Ett lyckat projekt för personer som hamnat utanför ordinarie arbetsmarknad.

15.00             Lärcentrum – träff med en SFI klass

facebook Twitter Email