Fredrik Lundh Sammeli enhälligt vald till ny ordförande

En helt enhällig distriktskongress med 250 ombud valde på lördagen helt enhälligt riksdagsledamot Fredrik Lundh Sammeli till ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten. Han efterträder Karin Åström som efter sex år som ordförande avsagt sig omval. Hon avtackades av såväl ombuden från hela länet som distriktsledning och nytillträdde ordförande.

-Tack partivänner, tack för förtroendet och för den här applåden! Det är lite svindlande att stå här idag ska jag ärligt säga, det sa Fredrik Lundh Sammeli då han tackade ombuden då han tackade för stödet men pekade även på en del av de gemensamma mål som han tillsammans med medlemmarna i Norrbotten vill förverkliga.

Jag är övertygad om att norrbottningarna bär på drömmar om ett bättre Sverige, att man verkligen vill få tillbaka tron på att vi tillsammans kan bekämpa orättvisor och ge människor möjligheter ? inte bara för sig själv utan också för sin nästa, inte bara för sina barn utan också för grannens barn, sa han bl a.

Det formella tack -och inriktningstalet håller Fredrik Lundh Sammeli, andra kongressdagen 19 april då också övriga ledamöter till distriktsstyrelsen väljs av ombuden. 

För kontakt
Agnes Szögi
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 520 40 66

 

 

facebook Twitter Email