En stark och framtidsinriktad budget för ett bättre Sverige

Regeringen har idag presenterat en budget för jobb, utbildning, jämställdhet och en bättre miljö. Regeringen föreslår därför bl a reformer för att förbättra hälso- och sjukvården, höja kvaliteten i äldreomsorgen, skapa ett rättvisare Sverige samt öka jämställdheten.

– Det är en stark och framtidsinriktad budget för ett bättre Sverige för alla, säger Fredrik Lundh Sammeli som nyvald ordförande i Riksdagens Socialförsäkringsutskott.

–  Vi levererar idag en budget som är ett tydligt steg på vägen mot ett Sverige som håller ihop. Redan i denna första budget sätter vi stopp för  utförsäkringarna, öka jämställdheten i föräldraförsäkringen genom att föreslå en tredje reserverad månad för vardera föräldern och förbättra samtidigt villkoren för landets pensionärer, säger Fredrik Lundh Sammeli.

–  Efter att ha lett socialdemokraternas arbete mot barnfattigdom är jag också stolt över att se att många av våra förslag nu blir verklighet i form av ex läxhjälp åt alla, höjt underhållsstöd, fria läkemedel upp till 18 år och avskaffande av behovsprövade fritidscheckar till förmån för generell förstärkning av försörjningsstödet. Att vi i budgeten också är så tydlig med att påbörja arbetet för att göra barnkonventionen till lag är en stor seger för alla landets barn där deras rättigheter kommer att stärkas, säger Fredrik Lundh Sammeli.

–  Som Norrbottning är det också skönt att nu visa att politik gör skillnad. Norrbotniabanan ska påbörjas och medfinansiering från EU som tidigare regering tackade nej till välkomnas. Med tydliga investeringar i infrastruktur säkrar vi bra konkurrensvillkor för våra företag och skapar förutsättningar för fler jobb, säger Fredrik Lundh Sammeli.

facebook Twitter Email