Är du den vi söker?

Socialdemokraterna i Norrbotten rekryterar två nya medarbetare - en kommunikationsombudsman och en studie- och organisationsombudsman. Urval och intervjuer sker fortlöpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Socialdemokraterna i Norrbotten är en modern folkrörelseorganisation med syfte att organisera medlemmar och sympatisörer som delar våra värderingar och att bedriva politiskt arbete i länet. Socialdemokraterna i Norrbotten är ett av Sveriges största partidistrikt med 14 arbetarekommuner.
Arbetarekommunerna är i stort självständiga med egen fungerande verksamhet, men partidistriktet har rollen att utbilda och samla länets arbetarekommuner och dess medlemmar.

Vi söker nu två nya medarbetare.

Kommunikationsombudsman
Vi söker en kommunikationsombudsman som är en digital stjärna och som brinner för opinionsbildning och smart kommunikation. Det innebär att arbeta med långsiktig strategisk planering samt ansvara för den dagliga utåtriktade kommunikationen med konkret media-/kommunikationsplanering. Det innebär handfast arbete med textunderlag och materialproduktion, arbete med bilder, film, samt med annonsering och trycksaksproduktion. Ansvar för att utveckla vår närvaro på sociala medier, samt att befintliga kanaler fylls med relevant innehåll och att kanalerna utvecklas. Arbetet innebär även stöd i kommunikationsarbetet för den socialdemokratiska riksdagsgruppen och regiongruppen samt övergripande ansvar för partiorganisationen. Då vi är en mindre arbetsplats ingår också andra gemensamma arbetsuppgifter.

Du är ansvarstagande, kreativ, driftig och redo att arbeta hårt för att den socialdemokratiska politiken ska synas och nå ut. Du uttrycker dig lätt i tal och skrift och har gärna erfarenhet av bild/film samt har studerat eller arbetat med kommunikation. Erfarenhet från tidigare valrörelsearbete eller liknande kampanjarbete är en fördel.

Du har gärna högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Du delar självklart arbetarrörelsens värderingar, tidigare engagemang inom socialdemokratin, fackföreningsrörelsen eller andra idéburna organisationer är meriterande.

Meriterande är kunskaper om arbetarrörelsen, dess organisation, arbetssätt och beslutsordning. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i photoshop, InDesign eller liknande verktyg samt bildredigering. Körkort är ett krav.

Studie- och organisationsombudsman
Vi söker dig som är drivande, engagerad och redo att tillsammans med styrelse, arbetarekommuner och medlemmar arbeta för att fortsätta utveckla verksamheten inom Socialdemokratin i Norrbotten. Du bidrar till att skapa bättre förutsättningar för de förtroendevalda, bland annat när det gäller medlemsvärvning och mottagandet av nya medlemmar samt samordning av studier för medlemmar och förtroendevalda. Du brinner för kampanjarbete och att utveckla organisationen. Då vi är en mindre arbetsplats ingår också andra gemensamma arbetsuppgifter.

Du har god kunskap om partiets ideologi, sakpolitik och organisation. Vi ställer krav på goda ledaregenskaper som bl.a. innebär att du har förmåga att samarbeta, är lyhörd och kan entusiasmera andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att leda projekt och av arbete i idéburna organisationer. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i photoshop, in-design eller liknande verktyg. Körkort är ett krav.

För båda tjänsterna gäller följande:

Placeringsort, anställningsform och tillträde
Placeringsort är Luleå, där du har ditt kontor och dina arbetskamrater. Men den största delen av arbetet genomförs ute i och tillsammans med partiorganisationen i länet. Tjänsterna är tillsvidareanställningar med sex månaders provtjänstgöring. Sysselsättningsgrad 100 % med oreglerad arbetstid. Tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.

Vi tillämpar kollektivavtal mellan KFO – Handelsanställdas förbund och Akademikerna

Kontakt
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Madelene Rydehäll, förste ombudsman, 070-894 88 10

Facklig kontakt: Magnus Johansson,  070-810 98 50

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Bifoga personligt brev samt CV och mejla till madelene.rydehall@socialdemokraterna.se
Skriv ”Ansökan ombudsman” i ämnesraden på mejlet.

 

 

facebook Twitter Email