Nästa år blir spännande

December känns oftast som den månad som går snabbast, till skillnad från i unga år då tiden fram till julafton kändes som en evighet. I vuxen ålder är det mycket som ska hinnas med. Det är viktiga möten och deadlines innan helgerna och så ska det ordnas med trevligheter som julstök och kanske någon julklapp.

Det är nu dags att försöka summera 2017 och att blicka framåt mot 2018. Under året som har gått har regeringen ökat tempot med att sluta klyftorna mellan stad och land och mellan människor.

Sedan valet 2014 är 200 000 personer fler i arbete. Vi har vänt ett underskott på 60 miljarder till ett överskott om 80 miljarder. Vi har sänkt den orättvisa pensionärsskatten, höjt barnbidraget och börjat reparera välfärden genom att göra stora investeringar i den. Vi har även investerat i många fler poliser. Allt det här för att Sverige ska bli ännu tryggare, för att överbrygga klyftor och för att ha ett land som håller ihop.

Vi har arbetat med den nationella livsmedelsstrategin för att öka den svenska livsmedelsproduktionen och vi arbetar för att både stärka vårt hållbara skogsbruk samtidigt som vi skyddar mer värdefull skog.

Nästa år blir spännande, inte bara för att det är valår utan för att regeringen kommer att gå fram med flera kraftfulla åtgärder. Under våren planerar regeringen att lägga en landsbygdsproposition i riksdagen med flera spännande insatser för landsbygden.

Vi har redan avsatt 1,5 miljarder totalt för genomförandet av propositionen under 2019 och under 2020 och redan i budgeten för 2018 gör vi en hela Sverige-satsning på 1,2 miljarder, så det kommer definitivt att bli verkstad för landsbygden.

Arbetet med att omlokalisera statliga jobb från Stockholm ut i landet har tagit rejäl fart under året och det arbetet kommer att fortsätta.

Det handlar även om att inrätta nya lokala servicekontor på fler håll, som de tio stycken som nu ska öppna i hela landet bland annat i Jokkmokk och Överkalix.

Avslutningsvis vill jag säga att så här i juletid, tänk gärna på någon som har det svårt och se om du kan göra något för att ljusa upp tillvaron. Det kan vara en familjemedlem, en granne eller någon annan, som de barn har det svårt ute i vår oroliga och otrygga värld. Och jag brukar mata fåglarna hela vinterhalvåret, men till jul brukar jag även sätta ut en kärve till dem så att de också får lite extra.

Jag önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

facebook Twitter Email