Toppbesök från EU-parlamentet i Kiruna

Marita Ulvskog socialdemokraternas toppnamn på EU-listan och med rötterna i Norrbotten gästar på torsdag 27 mars Kiruna tillsammans med ett flertal ledande företrädare för Socialdemokraterna i parlamentet. Marita Ulvskog är en av initiativtagarna till det internationella mötet  ”Relaunching Europe”  i  Kiruna och vill  framför allt med besöket stärka kunskapen i EU,  om tillgångar och möjligheter i nordliga Sverige.

Tillsammans med bl a  Hannes Swoboda, österrikare som är ordförande för den socialdemokratiska partigruppen i Europaparlamentet samt Bernhard Rapkay, delegationsledare för den tyska parlamentsgruppen kommer hon under dagen också att göra en rad studiebesök för att visa det omvälvande arbete som pågår i Kiruna för att klara framtidens gruvdrift.

Till konferensen på kvällen har en rad namnkunniga politiker, experter och  sakkunniga från företag och verksamheter bjudits in. (Se länk nedan)

Program Marita Ulvskog Kiruna

Kl. 10.30-12.30 Stadsrundtur

Stadsrundtur med kommunalrådet Kristina Zakrisson som berättar om stadsomvandlingen för Marita Ulvskog och Bernhard Rapkay som är delegationsledare för de tyska socialdemokraterna i Europaparlamentet.

Utgår från hotell Scandic Ferrum. 

Kl. 14.30-17.00 Besök i gruvan (LKAB)

Marita Ulvskog, Hannes Swoboda, österrikare som är ordförande för den socialdemokratiska partigruppen i Europaparlamentet samt Bernhard Rapkay.

Kl. 17.00-20.00 – ”Relaunching Europe”
Norrbotten – stadsomvandling och hållbarhet.

Seminarium med en lång rad gäster anordnat av den socialdemokratiska partigruppen i Europaparlamentet på initiativ av Marita Ulvskog (S).

Mer information finns här: http://www.relaunchingeurope.eu/kiruna/

Plats: Kiruna stadshus.

Media är välkomna att följa med under samtliga programpunkter! 
För mer information

Eva-Lena Kapanen
T f kanslichef
Svenska S-gruppen i EU-parlamentet
+32 477 46 87 53

Kristofer Strömgren
Politiskt sakkunnig i EU-parlamentet
+32 478 942832

facebook Twitter Email