S-medlem utesluts efter trakasserier

Socialdemokraternas kommission för uteslutningsärenden har i veckan beslutat utesluta en medlem i Kiruna.  Motiveringen sträcker sig över flera punkter och handlar om bl a  varumärkesintrång och personförföljelse av kommunalrådet Kristina Zakrisson.

 

I sin motivering skriver uterslutningskommissionen bl a:

-Via blogg , youtubekanal och faceboksidor – under falska namn- samt via  affischer, har den nu uteslutna medlemmen löpande spritt förklenande bilder och texter om Kristina Zakrisson och i det också utnyttjats partiets namn och varumärke för att sprida uppfattningar och slogans som saknar stöd i partiet lokalt.

 

-Utslutningsfrågor är naturligtvis alltid beklagliga och något som vi drar oss för i det längsta säger ordförande för Socialdemokraterna i Norrbotten, Karin Åström, men menar att det också är viktigt att värna enskilda politiska företrädares  integritet och ledarskap.

– Det är viktigt för oss som en öppen medlemsstyrd organisation att skydda enskilda mot övertramp som dessa. Åsikterna i sakfrågor inom ett stort parti som Socialdemokraterna kan ju stundtals gå isär ? men det får ju aldrig leda till trakasserier och ren  personförföljelse, understryker Karin Åström.

 

Frågan om ev polisanmälan för de båda punkterna – varumärkesintrång och personförföljelse – har diskuterats men är fortfarande under intern beredning.

 

För ev mer information

Karin Åström

Ordförande Socialdemokraterna i Norrbotten

070 546 66 64

 

Lars U Granberg

Socialdemokraterna i Norrbotten

070 530 42 09

 

facebook Twitter Email