Norrbottens S-riksdagsbänk: Framtiden finns i Norrbotten

Högerpolitiken i riksdagen har agerat bromskloss i byggandet av framtidens Norrbotten. En fortsatt regering ledd av Magdalena Andersson är den bästa garanten för fortsatt utveckling.

För 17e året i rad bjöd S-riksdagsbänken in till pressträff i samband med riksdagens sommaruppehåll. Denna gång på Kolarens Café utanför Luleå.

En på många sätt annorlunda mandatperiod går nu mot sitt slut, med såväl pandemi och krig i Europa som regeringskriser, misstroendeomröstningar och mycket stök och fulspel i den nationella politiken.

-Under alla mina år i riksdagen har jag inte varit med om att det har varit så här turbulent. Det högerkonservativa blocket har i mångt och mycket frångått den typ av praxis som tidigare har gällt inom svensk politik, säger Hannah Bergstedt (S).

– Ta bara när Moderaterna hoppade av energiöverenskommelsen eller drev igenom en budget som slaktade investeringsstödet för bostäder över en natt. Det här är sånt som är kraftigt hämmande för länets utveckling, säger Emilia Töyrä (S).

Trots en turbulent mandatperiod har den norrbottniska s-riksdagsbänken agenda varit tydlig och man har bland annat med framgång drivit på för stora satsningar på infrastruktur, klimatstöd, digitalisering och fler utbildningsplatser i länet.

-När näringslivet investerar så stort i Norrbotten är det viktigt att det omgivande hela samhällsbygget hänger med. Fler utbildningsplatser är viktigt för att folk här ska kunna skaffa sig den kompetens som en växande arbetsmarknad efterfrågar, säger Linus Sköld (S).

-Regeringen har i beslut efter beslut visat att man förstår länets utmaningar och vill möta upp i den expansiva fas vi befinner oss i. Framtiden finns i Norrbotten och med Magdalena Andersson som statsminister kommer ett målmedvetet arbete för Norrbottens bästa, även från statens sida att fortsätta, vilket är direkt avgörande i detta läge avslutar Fredrik Lundh Sammeli (S).

facebook Twitter Email