Länets Socialdemokrater i gemensam kraftsamling inför stundande val

Bara en vecka efter ordinarie partikongressen i Göteborg samlas länets Socialdemokrater i Arvidsjaur för genomförande av distriktskongress 2013. Helgen 13-14 april samlas de 201 valda ombuden tillsammans med många av länets s-företrädare, gäster och intresserad allmänhet för att diskutera och ta ställning till politik, programarbete och framtid. Under helgen genomförs bla naturligtvis sedvanliga val till distriktsstyrelse, valberedning m m.  

Med tre stundande, näraliggande val och det då alldeles färskt  fastställda nya partiprogrammet blir årets kongress både ett avstamp och en plattform för politikdiskussioner och framtidsarbete. Närmast i tid är Kyrkovalet som är redan  15 september i år och inför det ska såväl listor som program fastställas av distriktskongressens ombud.

Till årets kongress har ett 40 tal motioner inkommit. De spänner över ett stort antal  samhällsområden och berör allt från säkrandet av kollektivavtal, behovet infrastruktursatsningar till specialistvård och läxhjälp.

Partistyrelsen gäst vid distriktskongress 2013 är partisekreterare Carin Jämtin. Hon håller det sedvanliga gästtalet söndag 14 april kl 10.00. Programmet för de två kongressdagarna och samtliga handlingar finns tillgängliga på webben:

Distriktskongressen 2013 
– program handlingar m m

För mer information
Karin Åström
Riksdagsledamot och ordförande
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 546 66 64

 

Carina Sammeli
Socialdemokraterna i Norrbotten
070 342 32 19

facebook Twitter Email