Birgitta Persson utsedd till vår regionrådskandidat

Socialdemokraterna Norrbottens distriktskongress har under söndagen enhälligt utsett Birgitta Persson, Överkalix som vår kandidat till regionstyrelsens vice ordförande tillika regionråd.

Fem kandidater var nominerade men under morgonen stod det klart att de övriga drog tillbaks sina kandidaturer. Därmed kunde en enig kongress ställa sig bakom Birgitta Persson som kandidat till regionstyrelsens vice ordförande tillika regionråd.

Birgitta Person var valberedningens förslag och Mats Johansson, valberedningens ordförande, motiverar valet av Birgitta så här:

– Birgitta har en bred erfarenhet som politiker. Hon har en bred kunskap som sträcker sig från det regionala till det lokala. Birgitta var kommunalråd i Överkalix åren 2010-2014 och är en tydlig och stark ledare med brett stöd i länet. Hon har ett driv och en kunskap som kommer att vara ett viktigt bidrag för Norrbottens utveckling.

Birgitta själv kommenterar utnämningen så här:

– Jag är naturligtvis glad och stolt över förtroendet jag fått av mina partikamrater och jag ser verkligen fram emot att gå ut i valrörelse och försöka vinna brett stöd för vår politik ute i länet tillsammans med Anders Öberg och resten av gruppen.

För mer information:

Mats Johansson, ordförande valberedningen
070-640 41 98

Birgitta Persson, nyvald regionrådskandidat
070-627 40 01

 

facebook Twitter Email